Vanaf het moment dat een kind geboren is verandert er heel wat in het leven van ouders. Als ouder heeft u de verantwoordelijkheid uw kind te verzorgen en op te voeden. Dat vraagt iets extra's dan u gewend was, voordat u een zoon of dochter kreeg.

Lukt het om als opvoeders samen te werken en taken te verdelen of als alleenstaande ouder alles op te pakken? Hoe zorgt u voor een fijne sfeer in het gezin? Hoe begeleidt u een kind in de loop der jaren, van baby tot adolescent?  Zijn er specifieke problemen met uw kind of bij uzelf die maken dat het opvoeden extra inspanningen vraagt?

In de opvoedingsjaren zijn er vaak mooie momenten, maar het kan ook zijn dat het een periode lastiger gaat en dat u een professional om advies wilt vragen. Dat kan voor een klein probleem zijn, maar ook wanneer er grotere zorgen zijn.

Het kan prettig zijn uw zorgen eens te kunnen voorhouden aan iemand die daarvoor is opgeleid, zoals een orthopedagoog. Ik denk graag met u mee bij vragen over de opvoeding, of dat nu voor korte of langere tijd is.

Neem gerust contact met me op, als u wilt overleggen of ik iets kan bijdragen aan uw vraag.      


Enkele voorbeeldvragen:

- Onze kinderen maken veel ruzie; hoe kunnen we het gezelliger maken?

- Hoe zorgen we dat de kinderen het minst last hebben van onze scheiding?

- Onze zoon vertelt niets aan ons; wat is er aan de hand?

- Onze dochter voelt zich op school erg alleen; wat kan haar helpen?

- Mijn kind schopt, slaat en schreeuwt; hoe kan dat stoppen?

- Mijn dochter plast nog in bed; hoe krijg ik haar zindelijk?

- Onze zoon is langdurig ziek; hoe begeleiden we hem het beste?


  

Het kan gebeuren dat je een periode hebt dat het wat minder goed met je gaat. Soms duurt dat heel kort en ga je weer door, maar soms lukt dat niet en heb je vaker of voor langere tijd problemen.

Je bent dan bijvoorbeeld snel boos of juist bang en durft weinig. Of je hebt vaak ruzie of last van ruzie van anderen om je heen. Misschien vinden anderen je heel druk of zijn er problemen in je gezin, ben je verdrietig of heb je problemen op school of met vrienden of vriendinnen. Zo kunnen er allerlei dingen zijn waar je je zorgen over maakt of last van hebt.  

Soms kunnen je ouders, familie, leerkrachten of vrienden/vriendinnen je verder helpen. Maar het kan ook zijn dat dat niet lukt; dan is het fijn om iemand anders hulp te vragen die vaker andere kinderen en jongeren helpt en die ook ouders begeleidt in hoe zij het beste hun kind kunnen steunen. Dat is niet iets om je voor te schamen. Het is juist heel goed als je het er niet bij laat zitten, maar iets aan wil pakken!

Als jij en je ouders hulp nodig hebben wil ik graag van jullie horen waar je last van hebt en wat je anders zou willen. Ik kan dan meedenken met wat jou en je gezin verder kan helpen.

Je kunt me bellen of mailen als je wil ontdekken of ik iets voor je kan betekenen!

 

 

 


Ik bied ondersteuning aan organisaties in de jeugd- en opvoedhulp in het verkrijgen van specifieke expertise, ondersteuning van teams of vervanging van collega’s.

Ik heb ruime ervaring in en kennis over onder andere de ambulante hulpverlening (bijvoorbeeld Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling), het opzetten van programma’s voor kinderen met ziekten (diabetes, obesitas), hulp aan kinderen met bedplassen en coachen van hulpverleners en stagiaires in de hulpverlening. Daarnaast heb ik expertise in veilig opvoeden en opgroeien, onder andere als aandachtsfunctionaris kindermishandeling, bij het ontwikkelen van veiligheidsbeleid en vanuit het oplossingsgericht werken met de Signs of Safety-benadering.