Voor wie: ouders/opvoeders

Vanaf het moment dat een kind geboren is verandert er heel wat in het leven van ouders. Als ouder heeft u de verantwoordelijkheid uw kind te verzorgen en op te voeden. Dat vraagt iets extra's dan u gewend was, voordat u een zoon of dochter kreeg.

Lukt het om als opvoeders samen te werken en taken te verdelen of als alleenstaande ouder alles op te pakken? Hoe zorgt u voor een fijne sfeer in het gezin? Hoe begeleidt u een kind in de loop der jaren, van baby tot adolescent?  Zijn er specifieke problemen met uw kind of bij uzelf die maken dat het opvoeden extra inspanningen vraagt?

In de opvoedingsjaren zijn er vaak mooie momenten, maar het kan ook zijn dat het een periode lastiger gaat en dat u een professional om advies wilt vragen. Dat kan voor een klein probleem zijn, maar ook wanneer er grotere zorgen zijn.

Het kan prettig zijn uw zorgen eens te kunnen voorhouden aan iemand die daarvoor is opgeleid, zoals een orthopedagoog. Ik denk graag met u mee bij vragen over de opvoeding, of dat nu voor korte of langere tijd is.

Neem gerust contact met me op, als u wilt overleggen of ik iets kan bijdragen aan uw vraag.      


Enkele voorbeeldvragen:

- Onze kinderen maken veel ruzie; hoe kunnen we het gezelliger maken?

- Hoe zorgen we dat de kinderen het minst last hebben van onze scheiding?

- Onze zoon vertelt niets aan ons; wat is er aan de hand?

- Onze dochter voelt zich op school erg alleen; wat kan haar helpen?

- Mijn kind schopt, slaat en schreeuwt; hoe kan dat stoppen?

- Mijn dochter plast nog in bed; hoe krijg ik haar zindelijk?

- Onze zoon is langdurig ziek; hoe begeleiden we hem het beste?